В часи "отроцтва" ловив весь час на "сільський нахлист" ака булька з авіаційного пінопласту і 3 мушки за нею. Просто, без особливих напрягів, кидай-повільно крути-полюбе сидить рибка (Прут/Дністер досі ціле літо обкидують вздовж і впоперек такими снастями, тільки все частіше кидають бомбарду). Маю досвід кидання тонучого міні-збірулліно вагою в 2,5 чи 3 грамми з мушкою, неособливо порадувало, малесенький воб чи коливалочка цікавіші мені особисто (напевно я просто переріс цю снасть, бо відловив нею з-десяточку років). Тримаю це збірулліно виключно на випадок ящо захочу доставити коливалочку в 0,5 грама десь подалі ніж вона стандартно летить. Я розглядаю цей варіант для жінки, але може комусь буде цікаво - снасть тенкару використати, це і не нахлист в класичному розумінні, і до ультралайта з мушками близько. А взагалі, цікаво німфами рибку видрочувати - то ловіть, на форумах люди зазвичай у крайнощі впадають і сперечатися з чоїмось ІМХО собі дорожче.
P.S. звіт зі снастю і результатами це найкраща відповідь і пояснення до питання.
|