Перегляд одного допису
Старий 01.02.2015, 20:10   #972
Валерий ua

Звідки Ви: Ненька Україна м.Чернігів
Дописи: 6.013
Blog Entries: 4
Дякував: 7.329
Дякували 20.641 раз(и) в 4.220 повідомленнях
Борис Гуменюк
Піски
По Пісках команда: "Нори!" В укриття, тобто. Починається масований артобстріл наших позицій. Спостерігач чує далеку канонаду чи бачить спалахи на горизонті. Потрібно встигнути сховатися за секунд 20-30, поки летить до нас.
Утім - нічого особливого. Штатна ситуація. Команду "нори" в Пісках чуємо 10, 20, 30 разів на день.
Сидимо довкіл буржуйки. Палимо. Сушимо вогкі шкарпетки, розігріваємо на бляту тушонку з кашею, варимо чай.
Телефонний дзвінок у когось там. Сутінки. Облич не видно. Лише голос. Сигнал з потойбіч світу пробився під землю до нас.
На головах - каски, заважають піднести слухавку близько до вуха. Мимоволі слухаємо чужу розмову. Втомлено посміхаємося в бороди. Мимоволі.
- Тут повідомляють, шо Піски штурмують?
- Піски штурмують?
- Повідомляють, шо Піски в лещатах?
- Піски в лещатах?
- Так повідомляють!
- Ну?
- А ти не знаєш?
- Ні. Я не знаю.
- А ти де?
- Я? Я в Пісках.
- І ти нічого не знаєш?!
- Зараз подивлюся, - не рухається з місця, - точно штурмують. І шо?
- Як то шо? Це ж, мабуть, страшно?!
- Зараз запитаю. Мужики, нам страшно?
Мужики непоквапом сьорбають гарячий чай і скалять червоні у відблисках вогню зуби.
- Мужики кажуть, шо страшно.
- Ну от!
- Слухай, брате, а там часом не повідомляють, на бла-бла-бла-бла- їх, ці Піски?
- В смислє?
- Ну, на бла-бла-бла-бла- їм скільки піску?
Мовчанка.
- Якщо раптом вони візьмуть Піски - ну, якщо раптом так станеться - то їм знадобиться весь пісок з кримських пляжів, а ще сотні ешелонів щебеню, цементу і тисячі бетономішалок.
- На бла-бла-бла-бла- їм тисячі бетономішалок?
- Як це на бла-бла-бла-бла-? Щоб колотити бетон. Щоб стояла така дура в каждом руском, сука, сєлєнії, в дєрєвнє, в кішлакє, в аулє і невпинно колотила бетон.
- А на бла-бла-бла-бла- їм той бетон?
- Як це на бла-бла-бла-бла- бетон? Щоб виливати могильні плити для своїх загиблих солдатів. Чи кацапи й далі будуть закопувати своїх солдатів у безіменні братські могили як безсловесний скот?
Мовчанка.
- Ти впевнений?
- В чому? В тому, що ми невдовзі засипимо піском їхні очі і горлянки? Як живий Бог!
Короткі гудки у слухавці. Вибухи порідшали. Можна вибиратися нагору. Міняємо позицію. Подивимося, чим живе сусідній окоп.
Валерий ua зараз поза форумом  
12 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей