Цитата:
Допис від Феодор
f40 - много фоток с жерехом...каких мест придерживается жерех? у вас -подозреваю- свои проверенные...но именно по жереху эти места чем отличаются? судаку-бровка и коряжки окуньку- прибрежный свал жереху...?
|
Хоч я не f40,але скажу тобі,що жерех-це такий дурень,який "є" скрізь,
якщо він є у водоймі, і передбачувати його місцезнаходження не потрібно,бо він сам дає про себе знати,хочеш ти цього чи ні. І для "скаженої собаки сто кілометрів-не круг."

Це найшвидша рибина ріки,якщо я не помиляюся. Не знаю як в Саши,а в нас він любить влітку жити на перекатах в траві,або під кручами в березі,а,коли холодно,там де і вся риба-в глибших місцях.
Ідеально,якщо є якась "засада" по типу коряжки.
В наших умовах,тобто на невеличкій річечці,для нього таке явище,як "жереховий котел",відсутнє,чого не можна сказати про такі ріки,як Дніпро і ін.
P.S.
Я в цю рибу "закоханий" тому,що вона абсолютно непередбачувана і стандартних підходів до її ловлі немає. Багато розповідати не буду,бо це лишнє,але з впевненністю можу спростувати твердження,що це дуже обережна риба,від якої потрібно ховатися мало не під землю або "прикидатися" кущиком,коли ловиш.