Перегляд одного допису
Старий 01.05.2014, 09:22   #225
Dohtur78
Banned

Звідки Ви: Луцьк
Дописи: 3.204
Дякував: 8.630
Дякували 16.168 раз(и) в 1.894 повідомленнях
Цитата:
Допис від Богдан (RS) Переглянути допис
Язь ...
но зачем его брать липгрипом ... не пойму
Нічого,Богдане, колись зрозумієш ... Звичайно,якщо брати рибину ліпгріпом так,як показано на фото,то це не вірно.
А взагалі,то набагато правильніше брати з допомогою захвата,тільки хорошого,в якого конструкція "клешень" не рве (див. фото) рибину.
По-перше,і саме основне,рибина не "обпалюється" теплом людської руки,що стає шоком для неї.
По-друге,рибина захватом береться лише за губу,тому,якщо і травмується,то лише ця частина тіла,яка швидко загоюється і є не життєво важливою. Повір,дуже болісно споглядати,як деякі барани беруть жерешка "під жабри" так невміло,що трішки кров виступити може,а це для нього смертельно.
По-третє,навіть для тих,хто навчився "супер-пупер" брати рибину рукою,все одно захватом це робити зручніше і абсолютно виключає ймовірність травмування руки гачками приманки.
По-четверте,для "підсачників" (тих,хто звик лише підсаками користуватися) губний захват стає замінником.
Зручніше,використовуючи захват,звільняти рибину від гачків приманки,це в п'яте.
Цілком з гігієнічних міркувань добре,виключає вимазування рук,іноді, і одягу,-шосте.
А також з захвата рибину відпускати у воду добре.
Я тобі скажу ще таку річ:іноді без "подовжувача",рибину не реально дістати. Минулої осені я ловив на невеличкому обриві,мені клюнув язь вагою 2.2 кг (я таких ще не ловив) і то був мій третій язь в житті,так ось,лише дякуючи захвату,я зміг його дістати,лігши на пузо,ледь-ледь дотягнувся. А так і до сьогоднішнього дня не знав би його ваги.
P.S.Все це вищенаписане ЗОВСІМ не означає того,що на рибалку без захвату заборонено йти чи кожен кокунець або інша рибина мають братися виключно ліпгріпом.

Востаннє редагував Dohtur78: 01.05.2014 о 09:39.
Dohtur78 зараз поза форумом  
7 користувачів подякували
-DW- (02.05.2014), Slv (03.05.2014), yray (01.05.2014), ywadei (01.05.2014), Богдан (RS) (01.05.2014), Денис. (01.05.2014), Роман Я (04.05.2014)